Om oss

STA Gotlandskretsen 2019

Styrelse  
Kenneth Tillberg tel: 070 332 6114 Ordförande
Torsten Rundby Vice ordförande

Lillemor Rehnberg

Sekreterare

Charlotta Ferenius

Kassör
Stig Larsson

Ledamot

Ulrica Stanius

Ledamot

Ann Tingström

Suppleant

   

Övriga funktionärer

 

Helena Uddholm

Anna Svensson

Webbmaster

Facebook-admin

Agneta Larsson

Växtmarknadsansvar

Carina Eklund, Anna Glas, Thomas Pettersson, Lillemor Rehnberg (styr.repr)

Programgrupp

Tina Nimmerfalk, Agneta Larsson, Lizz Gillhed, Elisabeth Johansson, Kerstin Petré, Pernilla Johansson, Eva-Lisa Arvidsson, Gunilla Wallin, Göran Wallin, Ulrika Friman

Resursgrupp

Maj-Gun Buskas (samordnare), Kerstin Petré, Maud Holmstedt, Ann Tingström, Birgitta Tell, Birgitta Nord, Tina Nimmerfalk, Agneta Larsson

Kaffegrupp

Valberedning

 

Eva-Lisa Arvidsson                                                      
Gullevi Dahlby

Sammankallande
Ledamot         

Revisorer

 

Nils-Åke Axelsson                                                          
Eva Gisslander                                                   
Iris Ronkvist

Sammankallande
Ledamot
Suppleant

 

PRESENTATION AV ALLA FUNKTIONÄRER

Kenneth Tillberg, ordförande

 

Jag är en trädgårdsamatör som med sambo och två katter bor strax norr om Slite i ett hus med en medelstor villaträdgård. Trädgården har ett marint tema och en del överraskande och roliga inslag. Min syn på trädgård är att det ska vara ett kreativt lekrum till gagn för kropp och själ. En pilsner i skuggan av seglet, ett parti kubb med grannar, motvillig rensning av någon rabatt och glädjen att plocka sina egenodlade persikor och vindruvor. Det är exempel på några aktiviteter. Kort sagt, en plats man tillbringar så mycket tid i man kan för att man vill.

 

Torsten Rundby, vice ordförande

Lillemor Rehnberg, sekr

Upplänning som köpte stort hus och stor trädgård i Lokrume 2011. Söker min väg in i nästa fas i livet och vill gärna återvända till föreningslivet som slumrat under ett stort antal år då arbete varit väldigt roligt, meningsfullt och fått mycket utrymme.

Vill att trädgård ska vara både meningsfull syssla och plats för skapande, återhämtning, vila och ro. Tycker om det enkla och gläds åt möjligheten att få lära mer och nytt av kunniga och generösa medmänniskor. Pendlar till Uppsala för arbete och går ner på deltid från augusti 17.

Charlotta Ferenius, kassör

Stig Larsson, ledamot

Trädgårdsintresserad idrottsnörd. Anlägger trädgård på en nyanlagd tomt i Visby. Favoritväxter i trädgården är moreller och daggkåpa.

Ulrica Stanius, ledamot

Ann Tingström, suppleant

Maj-Gun Buskas, samordnar kaffekommittén

Har alltid varit intresserad av att så och se vad som kommer upp. Likaså plantering av krukväxter. Hade en dröm att bli trädgårdsmästare. Älskar att vistas i skog och mark och bl a plocka bär o svamp. Tar gärna långa promenader vid havet. Naturen ger verkligen mycket tröst och kraft! Min trädgård idag är inte så stor, men det ger mig mycket glädje att få pyssla där eller bara njuta av den. Pensionär, som fyller en hel del av min tid med knyppling, lapptäckssömnad mm.

 

 


Sällskapet Trädgårdsamatörerna (STA) är en ideell förening med ca 7.000 medlemmar i de nordiska länderna, fördelade på 24 regionala kretsar. STA ansvarar för medlemsregistret, tidningen Trädgårdsamatören (TA) och för vår årliga frölista.