Om oss

PRESENTATION AV ALLA FUNKTIONÄRER

 Ordförande, vakant

Torsten Rundby, vice ordförande

Lillemor Rehnberg, sekr

Upplänning som köpte stort hus och stor trädgård i Lokrume 2011. Söker min väg in i nästa fas i livet och vill gärna återvända till föreningslivet som slumrat under ett stort antal år då arbete varit väldigt roligt, meningsfullt och fått mycket utrymme.

Vill att trädgård ska vara både meningsfull syssla och plats för skapande, återhämtning, vila och ro. Tycker om det enkla och gläds åt möjligheten att få lära mer och nytt av kunniga och generösa medmänniskor. Pendlar till Uppsala för arbete och går ner på deltid från augusti 17.

Stig Larsson, kassör

Trädgårdsintresserad idrottsnörd. Anlägger trädgård på en nyanlagd tomt i Visby. Favoritväxter i trädgården är moreller och daggkåpa.

Eva-Lisa Arvidsson, ledamot

Jag har alltid hållit på med blommor från barnsben. Började med om plantering av tusenskönor från gräsmattan till min första rabatt under elcentralen. Som vuxen har det varit villaträdgård både i Vall och Eskelhem. Numera är det radhusets rabatter i Visby (Masten) som jag förvaltar över och vad tidigare ägare planterat. Mest stolt är jag över vitregnet på planket och blåregn på husfasaden. Självklart har jag planterat och ändrat lite med egna favoriter.  Jobbar som personlig assistent när jag inte sår och planterar eller njuter i det inglasade uterummet som fungerar som växthus. Med andra ord är jag en helt vanlig 62 årig glad trädgårds amatör.

 

 

Gullevi Dahlby suppleant

 

Ulrica Staniu, suppleant

 

Maj-Gun Buskas, samordnar kaffekommittén

Har alltid varit intresserad av att så och se vad som kommer upp. Likaså plantering av krukväxter. Hade en dröm att bli trädgårdsmästare. Älskar att vistas i skog och mark och bl a plocka bär o svamp. Tar gärna långa promenader vid havet. Naturen ger verkligen mycket tröst och kraft! Min trädgård idag är inte så stor, men det ger mig mycket glädje att få pyssla där eller bara njuta av den. Pensionär, som fyller en hel del av min tid med knyppling, lapptäckssömnad mm.

Elisabeth Johansson, medlemsansvarig

Genuint naturintresserad. Älskar att så fröer, se dem gro, skola ut plantorna och glädjas åt växtkraften. ” Bärnörd” och fågelskådare. Älskar träd. Växtröra i mina kolonilotter. Gränstestare och delar gärna med mig av mina erfarenheter, både positiva och negativa. Väver dubbelbottnade mattor på vintern och är pensionär sedan några år tillbaka. Skolan har varit min arbetsplats.

 


Sällskapet Trädgårdsamatörerna (STA) /sta-logga.jpgär en ideell förening med ca 7.000 medlemmar i de nordiska länderna, fördelade på 24 regionala kretsar. STA ansvarar för medlemsregistret, tidningen Trädgårdsamatören (TA) och för vår årliga frölista.