Om oss

PRESENTATION AV ALLA FUNKTIONÄRER

 Elisabeth Johansson, ordförande

Genuint naturintresserad. Älskar att så fröer, se dem gro, skola ut plantorna och glädjas åt växtkraften.

” Bärnörd” och fågelskådare. Älskar träd. Växtröra i mina kolonilotter. Gränstestare och delar gärna med mig av mina erfarenheter, både positiva och negativa. Väver dubbelbottnade mattor på vintern och är pensionär sedan några år tillbaka. Skolan har varit min arbetsplats.

 Agneta Larsson, suppleant

Norrländska som flyttat från Lappland och stegvis söderut i landet. Älskar den gotländska naturen och är fascinerad av växtligheten i zon 1.

Eva-Lisa Arvidsson, ledamot

Jag har alltid hållit på med blommor från barnsben. Började med om plantering av tusenskönor från gräsmattan till min första rabatt under elcentralen. Som vuxen har det varit villaträdgård både i Vall och Eskelhem. Numera är det radhusets rabatter i Visby (Masten) som jag förvaltar över och vad tidigare ägare planterat. Mest stolt är jag över vitregnet på planket och blåregn på husfasaden. Självklart har jag planterat och ändrat lite med egna favoriter.  Jobbar som personlig assistent när jag inte sår och planterar eller njuter i det inglasade uterummet som fungerar som växthus. Med andra ord är jag en helt vanlig 62 årig glad trädgårds amatör.

 

 

 

Torsten Rundby, vice ordförande

 

 Stig Larsson, kassör

Trädgårdsintresserad idrottsnörd. Anlägger trädgård på en nyanlagd tomt i Visby. Favoritväxter i trädgården är moreller och daggkåpa.

 Maj-Gun Buskas, ledamot

Har alltid varit intresserad av att så och se vad som kommer upp. Likaså plantering av krukväxter. Hade en dröm att bli trädgårdsmästare. Älskar att vistas i skog och mark och bl a plocka bär o svamp. Tar gärna långa promenader vid havet. Naturen ger verkligen mycket tröst och kraft! Min trädgård idag är inte så stor, men det ger mig mycket glädje att få pyssla där eller bara njuta av den. Pensionär, som fyller en hel del av min tid med knyppling, lapptäckssömnad mm.

 Christina "Tina" Nimmerfalk, suppleant i styrelsen

Aktiv i STA för att jag tycker om att vara med där det händer mycket.

Min trädgård finns i Västerhejde och är 80 år. Mina morföräldrar, som tidigare ägde huset, odlade större delen av sitt årliga grönsaksbehov där. Jag har inriktat mig mer på blommor och dahliabeståndet blir allt större för vart år. Bäst tycker jag om den tidiga våren när lökväxterna kommer och innan ogräs och kirskålen tar över och jag har svårt att hinna med…

Tycker det är avkopplande att fixa i trädgården, så frö mm.

Övrigt som jag gillar är att ordna fester och träffa människor. Det får jag även möjlighet till inom mitt arbete som är diakon inom Svenska kyrkan.

Lillemor Rehnberg, sekr

Upplänning som köpte stort hus och stor trädgård i Lokrume 2011. Söker min väg in i nästa fas i livet och vill gärna återvända till föreningslivet som slumrat under ett stort antal år då arbete varit väldigt roligt, meningsfullt och fått mycket utrymme.

Vill att trädgård ska vara både meningsfull syssla och plats för skapande, återhämtning, vila och ro. Tycker om det enkla och gläds åt möjligheten att få lära mer och nytt av kunniga och generösa medmänniskor. Pendlar till Uppsala för arbete och går ner på deltid från augusti 17.

 


Sällskapet Trädgårdsamatörerna (STA) /sta-logga.jpgär en ideell förening med ca 7.000 medlemmar i de nordiska länderna, fördelade på 24 regionala kretsar. STA ansvarar för medlemsregistret, tidningen Trädgårdsamatören (TA) och för vår årliga frölista.